Laatste nieuws

Co-Sponsors

Handige links

Wedstrijdverslagen SVA 1

zondag 24 september thuis tegen vv kessel

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen VV Kessel. VV Kessel had een prima voorbereiding gehad met meerdere zeges in oefen- en bekerwedstrijden. Op basis hiervan was en is de verwachting dat VV Kessel een van de mogelijke titelkandidaten in de 5e klasse zal zijn. 

Deze verwachting kwam ook uit. SV Altweerterheide kreeg in het eerste half uur maar weinig grip op het spel van VV Kessel. Desondanks kreeg SV Altweerterheide via Alireza Paykan een kans, die hij echter voorlangs schoot. Ook kon de keeper van VV Kessel een vrije trap van Robby Driessens nog net uit de hoek tikken. In de 20e minuut kon spits Willem Kruyk van VV Kessel uit een voorzet volledig vrij de 0-1 binnenknallen. En op het half uur viel via Tom Ottemheijn ook de 0-2. SV Altweerterheide raakte niet in paniek en bleef met positiespel zoeken naar openingen. Enkele minuten na de 0-2 speelde Mohammed Bouchiba Alireza Paykan in, die wegdraaide en in eerste instantie op een tegenstander schoot, maar in de rebound de spanning terug in de wedstrijd kon brengen: 1-2. Vlak voor rust kon Mohammed Bouchiba uit een corner de stand alweer gelijktrekken: 2-2. 

Na rust werd het duel feller en werden er meer overtredingen gemaakt. VV Kessel had nu iets meer overwicht al leidde dit niet tot echte kansen, overigens ook niet voor SV Altweerterheide. In de 75e minuut kopte Alireza Paykan de bal terug op Ali Abidar. Deze stond op 35 meter van het doel, controleerde met de borst, twijfelde niet, en volleyde de bal in één keer op goal. De bal vloog op schitterende wijze over de verbouwereerde keeper van VV Kessel heen en verdween met een stuit in de winkelhaak: 3-2. Het laatste kwartier ging het spel in rap tempo op en neer. Omdat Ali Abidar,  Alireza Paykan, en Semih Atalay opgelegde mogelijkheden om de 4-2 te maken niet benutten, bleef het tot het einde toe billenknijpen. Op wilskracht werd echter toch de belangrijke eerste overwinning in de competitie over de streep getrokken.

Volgende week zondag 1 oktober speelt SV Altweerterheide om 14.30u, uit tegen RKSVV Swartbroek.

© 2018 SV Altweerterheide