Nieuws - Verslag RKVV Haelen 1 - SVA 1

Vandaag stond de derde en laatste bekerwedstrijd op het programma tegen derdeklasser RKVV Haelen.

RKVV Haelen begon sterk en drukte met goed positiespel SV Altweerterheide naar achteren. SV Altweerterheide stond in de beginfase niet goed en via de zijkanten creëerde RKVV Haelen direct enkele kansen, waarvan er een ook daadwerkelijk benut werd: 1-0. Ook na deze snelle openingstreffer kon SV Altweerterheide geen vuist maken en al gauw viel ook de 2-0. Na deze treffer lukte het SV Altweerterheide enigszins om zich te herpakken. Desalniettemin bleef RKVV Haelen duidelijk de betere ploeg en kon het voor rust ook nog de 3-0 scoren. In de rust deed SV Altweerterheide enkele omzettingen waardoor het in de tweede helft iets meer controle over de wedstrijd kreeg. Uit het niets kreeg SV Altweerterheide een goal cadeau van RKVV Haelen, door miscommunicatie tussen de rechtsback en de keeper rolde een terugspeelbal over 30 meter zomaar het doel in: 3-1. Halverwege de tweede helft begon ook het conditionele aspect mee te spelen. De ruimtes werden groter en RKVV Haelen kon zodoende nog verschillende kansen creëren. In de 74e minuut viel dan ook de 4-1. Even later kreeg SV Altweerterheide een grote kans, Mo Bouchiba's inzet werd echter van de lijn gehaald. RKVV Haelen kon daarna nog de 5-1 maken. En vlak voor het einde kon invaller Joumani Chmourek voor SV Altweerterheide toch nog de eretreffer maken, na een steekbal van Mo Bouchiba bracht hij de eindstand op 5-2.

Volgende week zondag 24 september speelt SV Altweerterheide de eerste competitiewedstrijd, thuis om 14.30u tegen VV Kessel.